Άκου

Άκου,
γιατί πολύ μίλησες και πολλά έκανες, απερίσκεπτα και ανεύθυνα.
Άκου,
γιατί το κακό που σπέρνεις γύρω σου και οι συνέπειες από τις ανόητες πράξεις σου, είναι πια πολύ μεγαλύτερες και πολύ πιο σοβαρές από τα πιο λαμπρά σου θαύματα και τα πιο σπουδαία επιτεύγματά σου.

Όλα αυτά μπορούν να σκορπιστούν στον άνεμο, να αφανιστούν μέσα σε μια στιγμή, έτσι όπως εσύ αφανίζεις αμέτρητα πλάσματα της φύσης κάθε λεπτό που περνά, καθώς εσύ απολαμβάνεις ακόμα μια ανάσα ζωή.
Σπέρνεις παντού το θάνατο και τον αναίτιο πόνο στο πέρασμά σου και ίσως τα παλιά τα χρόνια, τότε που δεν ήξερες πολλά, τότε που δεν είχες φτιάξει εξελιγμένα εργαλεία, να ήσουν δικαιολογημένος,
μα σήμερα είσαι απολύτως απαράδεκτος και χαμένος μέσα στους εγωιστικούς και υλιστικούς παραλογισμούς σου.
Έχεις νου και γνώση μα κανιβαλίζεις και καταστρέφεις όσο κανένα άλλο πλάσμα δεν έκανε ποτέ σ αυτό τον πλανήτη.

Άκου,
πριν να είναι πια πολύ και δραματικά αργά.
Θα μπορούσες να φτιάξεις τον παράδεισο κι έφτιαξες την κόλαση.
Ζεις με βία, τρόμο, φόβο, ανασφάλεια, στερήσεις, ανισότητες, δυστυχία και μοναξιά, πνευματική και σωματική φτώχεια...
Πόσο έξυπνος είσαι άραγε;
Μέσα σε ελάχιστες δεκαετίες έχεις καταστρέψει και έχεις μολύνει το μοναδικό σου σπίτι όσο δεν το έκανες για αιώνες πριν, έχεις διαταράξει την ισορροπία όλων των φυσικών συστημάτων, έχεις αφανίσει αμέτρητα πλάσματα και έχεις απαξιώσει και εξαθλιώσει την ουσία της ζωής, της δικής σου ζωής.
Είσαι ένα βίαιο και βάρβαρο πλάσμα που δεν θέλει να ξεφύγει από την ανοησία της παρατεταμένης εφηβείας του.
Όσα θαυμαστά και μοναδικά και αν αντιπαραθέσεις τίποτε δεν θα φτάνει να συγκριθεί με το κακό που κάνεις.
Κλαδεύεις ασταμάτητα το κλαδί που κάθεσαι και κοιτάς μ εκείνο το χαζό ύφος το γεμάτο απορία και έκπληξη.
Βρίσκεσαι στο υψηλότερο επιστημονικό και τεχνολογικό σου επίπεδο, η γη ακόμα σου προσφέρει τα πάντα, έχεις στη διάθεσή σου ένα σωρό εναλλακτικούς δρόμους να διαλέξεις κι εσύ ακόμα τσακώνεσαι με τον διπλανό σου σαν το μικρό παιδί που του πήραν το παιχνίδι.

Άκου ανόητε,
ο πολιτισμός της ύλης, της εκμετάλλευσης και του κέρδους που έφτιαξες έγινε η φυλακή σου, η κόλαση που μέσα της θα αφανιστείς άμα δεν ξυπνήσεις άμεσα.
Ζεις ξεπουλώντας όλο και πιο φτηνά τον ελεύθερο χρόνο και την ουσία της ύπαρξής σου, μονάχα για να δουλεύεις σαν σκλάβος σε δουλειές που σιχαίνεσαι, να μαζεύεις φοβισμένος λεφτά, να καταναλώνεις άχρηστα και περιττά προϊόντα, να πληρώνεις φόρους σε ένα διεφθαρμένο κράτος, να τρως ανθυγιεινές τροφές, να ξεδιψάς με χαμηλής ποιότητας νερό, ν αναπνέεις βαριά μέταλλα, άνθρακα κι ένα σωρό άλλες χημείες, να υποφέρεις από προβλέψιμες και ιάσιμες ασθένειες, να ζεις μόνος, αγχωμένος και καταθλιπτικός και μια μέρα να πεθαίνεις.

Άκου ανόητε,
έχεις επιτρέψει αυτός ο πανέμορφος πλανήτης που σε φιλοξενεί να έχει ιδιοκτήτες, μια άθλια ελίτ που καταστρέφει και εκμεταλλεύεται κι εσένα και τον πλανήτη.
Ο πλανήτης θα υποστεί απρόβλεπτες και ακραίες συνέπειες εξ αιτίας του άνθρακα και του μεθανίου που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρά του από τις δραστηριότητές σου, η ζωή θα βρεθεί σε άμεσο κίνδυνο και θα φταίει το γεγονός ότι παίρνεις ακόμα την ενέργεια που χρειάζεσαι από τα ορυκτά καύσιμα και το ότι το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής σου αποτελείται από ζωικά προϊόντα.
Το πετρέλαιο και η βιομηχανία του κρέατος είναι οι βασικότεροι παράγοντες για τη διατάραξη του φυσικού περιβάλλοντος της γης.
Η άνοδος της θερμοκρασίας και η κλιματική αλλαγή που συντελείται θα οδηγήσει σύντομα σε αφανισμό πάρα πολλά είδη, η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει και χερσαίες περιοχές θα χαθούν, άνθρωποι θα γυρεύουν άλλες πατρίδες και ζωή.
Τα ξέρεις όλα αυτά ε;
Κάπου τα έχει πάρει το αφτί σου… ε;
Όμως τα πολιτικά και οικονομικά συστήματα που συντηρείς και ανέχεσαι δεν σ' αφήνουν να ξεφύγεις από όλο αυτό το εφιαλτικό σκηνικό, να κάνεις το επόμενο βήμα σου, να εξελιχτείς ουσιαστικά.

Άκου,
άμα δεν ξεριζώσεις τις αιτίες κανένα πρόβλημά σου δεν θα λύσεις, θα συσσωρεύονται όλο και μεγαλύτερα μέχρι να τελειώσει ετούτο το γεμάτο δράκους παραμύθι.
Εμπόριο, κέρδος, ιδιοκτησία, χρήματα, φτώχια, πλούτος, εξουσίες, διακρίσεις, διαχωρισμοί, σύνορα, κράτη.
Όλα γεννήματα των πρώιμων σταδίων της εξέλιξης του νου και των κοινωνιών σου και παραμένεις ακόμα σ αυτά.
Αυτά είναι η παγίδα που μέσα της έπεσες.
Δεν χρειάζεσαι τίποτε απ όλα αυτά σήμερα.
Σήμερα είσαι σε θέση να παράγεις αφθονία αγαθών, άφθονη, καθαρή και ελεύθερη ενέργεια, υπηρεσίες για τα πάντα και για όλους.
Αλλάζοντας ριζικά προσανατολισμό, αξίες και μεθόδους διαχείρισης της γης, μέσα σε πολύ λίγα χρόνια μπορείς να έχεις κάνει πραγματικά θαύματα, να έχεις φτιάξει τον επίγειο παράδεισο… αν το θες.

Και ξέρεις πιο είναι το σοβαρό πρόβλημα για σένα;
Ότι αυτή την απόφαση πρέπει να την πάρεις ΕΣΥ ΣΗΜΕΡΑ.
Η γενιά των ανθρώπων που φιλοξενείται σήμερα στον πλανήτη έχει αυτή τη μοναδική ευκαιρία, αυτή τη σπουδαία δυνατότητα, να οδηγήσει την ανθρωπότητα στη βιωσιμότητα, την ασφάλεια, την ειρήνη, την αφθονία και την αυτάρκεια!

© Πανγαία TVP