Πανγαία - Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία

 

H "Πανγαία" είναι η πρώτη μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύεται στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Venus Project και τον Jacque Fresco.

Ο σκοπός της οργάνωσης είναι μη κερδοσκοπικός και κοινωφελής. Αφορά κυρίως την ενημέρωση και την προώθηση στην κοινωνία του παγκόσμιου εναλλακτικού κοινωνικού σχεδίου “The Venus Project” και της οικονομίας βάσει πόρων. Την ομαλότερη μετάβαση σε μια κοινωνία που θα έχει αφήσει για πάντα πίσω της τη φτώχεια, τη στέρηση, τον ανταγωνισμό, τους διαχωρισμούς και τους πολέμους. Μια καινούργια κοινωνία βασισμένη στο ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, μια ελπίδα για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Όπως σημειώνει ο Jacque Fresco: "Όσο έχουμε πόλεμο, αστυνομία, φυλακές, έγκλημα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο πολιτισμού".

Η επιστήμη, η τεχνολογία, η σχέση μας με τη φύση και η ορθολογική χρήση των πόρων που μας προσφέρει ο πλανήτης για να ζούμε είναι τα κλειδιά για την προσωπική μας ανάπτυξη και την πρόοδο του πολιτισμού μας. Ξεκινάμε από τη θεμελιώδη κατανόηση ότι είμαστε συμβιωτικά όντα και ζούμε σ' ένα συμβιωτικό περιβάλλον. 

Συντονίζουμε την δράση μας και συνεργαζόμαστε με άλλα κοινωνικά δίκτυα για το περιβάλλον τον πολιτισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη βιωσιμότητα των πόρων, την καθαρή ενέργεια, την ενότητα των ανθρώπων και την εκπαίδευση.