Παρουσίαση του βιβλίου "Ό,τι αξίζει δεν κοστίζει" στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης"

Η Πανγαία διοργάνωσε παρουσίαση του βιβλίου του Jacque Fresco "The best that money can't buy" σε ελληνική μετάφραση, με τον τίτλο "Ό,τι αξίζει δεν κοστίζει", στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".
Η παρουσίαση έγινε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 19:30 και ξεκίνησε με ένα σύντομο video / χαιρετισμό από τον Jacque Fresco και την Roxanne Meadows. Στη συνέχεια ακολούθησε εισαγωγική ομιλία από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κο Νικήτα Νικητάκο, υπεύθυνο για την επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου. Διαβάστηκαν αποσπάσματα του βιβλίου και η παρουσίαση έκλεισε με ομιλία και ερωτήσεις - απαντήσεις.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

"Ο,ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ"
του Jacque Fresco
(The Best that Money can’t Buy)

"Η επιστήμη δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για να κυριεύσουμε τη φύση, αλλά για να αναδείξει την αλληλεξάρτηση και τη σχέση που έχουμε μαζί της, να μας βοηθήσει να εξερευνήσουμε τους τρόπους που μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις μας ώστε να ζήσουμε σε αρμονία με τη φυσική τάξη των πραγμάτων. Όταν μόνο το αμερικανικό έθνος ξοδεύει σχεδόν πεντακόσια δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για την άμυνά του και μόλις δύο δισεκατομμύρια για το περιβάλλον, αναρωτιέται κανείς αν πράγματι η Γη κατοικείται από νοήμονα όντα.

Η μόνη μας ελπίδα για τη δημιουργία ενός νέου πολιτισμού είναι να δεχτούμε την ευθύνη που έχουμε για τη βελτίωση της ζωής μας μέσα από τη γνώση και τη βαθύτερη κατανόηση της σχέσης της ανθρωπότητας με τις φυσικές διεργασίες της εξέλιξης.
Το μέλλον μας εξαρτάται από την προσπάθεια που θα καταβάλλουμε για να επιτύχουμε αυτή τη μετάβαση."

pic
pic
pic
pic
pic
pic
pic
pic
pic

Newsletter
 

© Πανγαία Α.Μ.Κ.Ε. 2018